zondag 3 december 2023

Nog wat thema Sinterklaas

 

Het was opnieuw een toffe week. We startten de week met het bakken van lekkere speculaaskoekjes. Hierbij mochten de peuters en kleuters eerst het deeg plat rollen met een deegrol. Dan konden ze leuke vormpjes uitkiezen. We versierden dan ook leuke zakjes in het thema Sinterklaas om de koekjes in te steken en mee te nemen naar huis. Op het einde van de dag kon eens proeven van de koekjes natuurlijk niet ontbreken! 

Verder in de week knutselden we nog wat aan onze zelfgemaakte mijters en pietenmutsen. Deze zullen we dan kunnen aandoen als de echt Sint hopelijk naar onze school zal komen... 

De jongsten knutselden ook nog een Sinterklaasje met een zelfgestempelde baard. De oudsten mochten zelf Sinterklaas tekenen en de baard namaken met watjes. 

In de kring hadden we eens nieuwe leerling in de klas. Namelijk Luka (een handpop). Hiermee deden we een godsdienstlesje rond niet te veel speelgoed/cadeautjes willen en leren blij te zijn met wat je krijgt. Ook deden we een poppenkast met de handpoppen Sinterklaas, slecht weer vandaag, ... 

We leerden ook enkele liedjes zingen. Dit aan de hand van een piano. Katrien speelde enkele Sinterklaasliedjes op de piano en de kinderen mochten luid meezingen. De oudsten leerden ook een leuk versje opzeggen over vingerpietjes. 

Donderdag vierden we Lyna haar verjaardag. Ze had enkele leuke cadeautjes mee voor in de zandbak. Volgende week zullen we hier veel mee spelen in de zandbakhoek :)! Ook aten we lekkere cakejes. Iedereen kreeg ook een leuke sleutelhanger voor aan de jas/boekentas. Wauw, wat was het een leuk feestje!

Hieronder de foto's van deze week.






























Geen opmerkingen:

Een reactie posten