dinsdag 12 december 2023

Week 1 Kerst en een jarige!!


Week 1 Kerst

Deze week kwam juf Valentine (de stagiaire) een week de klas overnemen. Ook mochten we juf Naïda terug verwelkomen in de klas. Bij het vertellen in de kring, vertelde Lukas dat hij er een broertje bijheeft thuis. Wauw, wat leuk, proficiat!

We zijn de week gestart met de klas nog wat meer in te richten en te versieren in het thema Kerst. Zo hebben we leuke lichtjes opgehangen. Erg gezellig in deze donkere dagen. Verder in de week las Valentine het Kerstverhaal voor van Maria en Jozef. Ook vertelde ze een gelijkaardig verhaal aan de hand van een lichttheatertje met schaduwstokjes. De kinderen leerden een tof lied, die ging als volgt: Lichtjes aan, lichtjes aan, kom maar bij de kerstboom staan... Wie weet kunnen ze het zelf al thuis zingen? 

De jongsten schilderden een kerstboom aan de hand van oor stokjes. Na het Kerstverhaal mochten ze met klei Jezus boetseren in een bedje vol met stro. De oudsten tekenden en verfden hun eigen rendier. Ook maakten ze een kleurrijke kerstboom met crêpepapier. Ze maakten dan nog een soort dromenvanger met Jozef, Maria en Jezus op. 

We vierden dinsdag de verjaardag van Gust. Wat was het een groot feest! Hij had een leuk cadeau mee. We hebben dan ook al veel gespeeld met het kasteel en de ridders, ... Ook aten we heerlijke wafeltjes en dronken we chocomelk! 

Volgende week zal juf Valentine er nog zijn tot woensdag. Al benieuwd wat we zullen doen? Hou dan zeker onze blog in de gaten! ☺


















































Geen opmerkingen:

Een reactie posten