zondag 10 december 2023

Laatste week Sinterklaas + start Kerst



Dinsdag kwam de Sint naar school. De foto's hiervan kun je terugvinden bij de andere blogpost. Wat was dit een leuke en spannende dag... Verder in de week werd er veel gespeeld met het nieuwe materiaal dat we kregen van de Sint en pieten. Zo kregen we open einde materialen, een wafelijzer, een broodbakmachine, ... De jongsten knutselden ook nog een Sint -en pietenvlaggetje.

In het midden van de week startten we met het nieuwe thema Kerst. We hebben allemaal samen de kerstboom opgezet en mooi versierd. Wat ziet het er gezellig uit, nu in klas! Ook lazen we een verhaal over een kleine kerstboom die geen thuis vond voor de kerstdagen. Maar gelukkig wou iemand hem dan toch hebben, namelijk de Kerstman. De oudsten maakten ook wat muziek met de muziekinstrumenten. 

In de knutselhoek maakten zowel de jongsten en de oudsten een leuk kerstkaartje. De oudsten mochten het kerstkaartje dan nog helemaal versieren met leuke kerststickertjes. De jongsten maakten met klei een gezellig kaarshoudertje. Dit hebben ze dan met verf, glitters, parels, ... versierd. Zalig voor de koudere dagen. 

Volgende week opnieuw een nieuwe week waar we nog meer zullen leren over Kerst. Hierbij zal juf Valentine (de stagiaire) een hele week komen om vele leuke zaken te doen met de kinderen in de kringhoek en de andere hoeken. Ook mogen we met veel enthousiasme zeggen dat juf Naïda terug zal komen vanaf dinsdag :)































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten