zondag 14 januari 2024

Thema Goudlokje


De eerste week na de kerstvakantie is alweer voorbij gevlogen. We mochten maandag drie nieuwe peuters verwelkomen, namelijk Achille, Basile en Amelie. Dinsdag vierden we de verjaardag van Aline. We hebben lekkere cakejes gegeten en gezongen en gedanst voor Aline. Ook had ze een leuk cadeautje mee. Hieronder kun je zien wat. 

We zijn de week dan gestart met een nieuw thema 'Goudlokje'. De juffen deden een toneel na over het Sprookje: De drie beren wouden pap eten, maar het was nog wat te warm, dus gingen ze eerst wat gaan wandelen. Maar wanneer ze weer thuis kwamen, lag er een meisje Goudlokje in hun bed te slapen... Hierna konden de kinderen het toneeltje ook eens naspelen. Wat ging dit al goed! Aan de hand van de ukelele leerden we een liedje. Dit ging als volgt: Ik zag twee beren broodjes smeren, oh dat was een wonder,... Hierna deden we ook enkele spelletjes met muziekinstrumenten zoals met de ogen toe luisteren naar een muziekinstrument en dan raden welk instrument het was. Ook de geluiden lokaliseren met de ogen toe en raden van waar het geluid kwam. 

De jongsten mochten aan de hand van een stempeltechniek met een vork een beer schilderen. Later in de week schilderden ze ook de haren van Goudlokje. Dit was een goede oefening voor de fijne motoriek.

De oudsten mochten zelf eerst een beer tekenen en dan schilderen. Ook schilderden ze een bos voor de beren. Ze mochten ook het gouden haar van Goudlokje knippen en plakken op haar hoofd met touw. 

Ze konden met de plasticine beren, goudlokje en pap namaken. Ook konden ze de beertjes in de juiste volgorde leggen van grootte en kleur aan de hand van patroonkaarten. In de zandbak lagen verschillende soorten stofjes met verschillende kleuren, vormen en patronen. Dit stelden de stofjes van de berenbedden voor. Ze konden dan de juiste stofjes zoeken aan de hand van foto's.

Zoals je hoort, hebben we al veel gedaan de eerste week. Volgende week doen we nog wat verder in het thema Goudlokje. Geniet van de foto's hieronder ;) 




























































Geen opmerkingen:

Een reactie posten