zaterdag 20 januari 2024

Nog wat sprookje Goudlokje en de drie beren



 

Deze week deden we nog wat door met het thema Goudlokje en de drie beren. We maakten zoals de drie beren ook lekkere pap/pudding. Hierbij hadden we enkel melk en een soort vanille poeder nodig. Elk om de beurt mochten de peuters en kleuters eens roeren met de klopper tot het stevige pudding werd. We hebben dan natuurlijk de pudding ook eens geproefd zoals de drie beren deden in het verhaal. Later in de week deden we enkele denkoefeningen aan de hand van allemaal zachte knuffelberen zoals hoeveel beren zijn er, welke beer is de voorlaatste, neem alle gele beren,... 

De kleinsten mochten zelf een berenmasker knutselen. Eerst knipten ze stroken gekleurd papier in stukjes en dan plakten ze de stukjes op het masker. De oudsten schilderden nog wat verder aan hun bos. Ook schilderden ze drie beren. Aan de hand hiervan leerden ze nog eens de begrippen klein, middelmatig en groot. 

Het begon ook plots te sneeuwen. We konden dan natuurlijk niet anders dan lekker naar buiten gaan om te genieten van de sneeuw en sneeuwballen te maken. 


















































Geen opmerkingen:

Een reactie posten