donderdag 8 februari 2024

Nog een beetje thema vogels in de winter en carnaval!

Thema vogels in de winter

We deden nog een weekje verder met het thema vogels. We leerden nog wat verschillende vogels kennen. Ook mochten we een nieuw intstappertje verwelkomen, namelijk Maud, de zus van Gust! 

We maakten dan ook zelf vetbolletjes -en vormpjes. We leerden dat je dit op verschillende manieren kunt maken. Zo maakten we dit met frituurolie en met gelatine. De jongsten boetseerden ook een zelfgemaakte vogel aan de hand van klei, parels en veren. De oudsten maakten een vogel door zwart papier te plooien in een bepaalde vorm. Op de lichtbak kon met kosteloos materiaal vogels versierd worden. 


Feestjeee: het is carnaval!

De week voor de vakantie gingen we aan de slag met het thema Carnaval. In het begin van de week deden we een brainstorm vanuit de kinderen. Aan wat denk je allemaal bij het woord Carnaval? Zo kwamen de woorden feest, dansen, taart eten, spelen, ballonnen, verkleden, schmink,... allemaal ter sprake. We lazen klassikaal enkele boekjes voor zoals clown Tito die zijn neus kwijtspeelde, Lotta viert carnaval,... Met de jongsten werd een activiteit gedaan met de rode neuzen van de clown. Hierbij kwamen de verschillende kleuren aan bod en gingen we tellen. In de hoeken konden ze hier dan ook mee aan de slag.

In de hoeken konden veel leuke dingen gedaan worden. Met de plasticine konden de kinderen clowns versieren. Zo moesten ze hun fijne motoriek gebruiken om verschillende patronen van het haar van de clown na te leggen. Het aantal gekleurde bolletjes na leggen zoals op de kaarten van de clown/goochelaar. Op de lichtbak konden de goochelballen van de clown nagelegd worden. 

De jongsten knutselden een clown. Hiervoor werden allemaal ronde materialen voorzien waarmee ze dan de krullen van de clown konden stempelen. Later in de week mochten ze een foto van henzelf versieren met confetti, slingers, ballonnen,.. Ook konden ze een leuke kleurplaat inkleuren in het thema Carnaval. De oudsten tekenden en knutselden zelf een clown. Ze kleurden de ballen van de clown op de kleurplaat. Ze maakten ook een leuk masker.

Woensdag was er Sova (= spelletjes waarbij alle kinderen van de hele school in groepjes verdeeld worden). Er werden leuke activiteiten voorzien. Zo moesten ze proberen naar de overkant van de ruimte te geraken zonder van het cadeaupapier te gaan, verstopte clowns zoeken,...

Donderdag was dan ons eigen feestje in klas. In de ochtend gingen de kinderen eerst gaan turnen. Wanneer ze terug waren zijn we onmiddellijk gestart met bakken. De oudsten bakten vanillechocola cakejes. De jongsten maakten lekkere snoep -en fruitbrochettes. In de middag versierden we dan de klas met vlaggetjes, slingers, ballonnen... Dan kon ons carnavalsfeest echt beginnen! We sneukelden met zen allen van de dessertjes, we maakten een stoet en gingen rond in de hele school, dansten op muziek,. werden geschminkt... Het was een leuke dag!

Fijne vakantie voor iedereen en tot binnen een weekje! ☺




































































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten