zondag 19 november 2023

Week twee brandweer


De oudste kleuters tekenden en brandweerman en ook een ladder. Een goede oefening voor de fijne motoriek, nadien schilderden ze met ecoline het vuur.

De oudste kleuters werkten verder aan hun brandweerwagen. Daarvoor moesten ze dozen samenstellen, een ladder tekenen, wielen maken, …

De oudste kleuters tekenden een brandweerslang en vulden die nadien op met water(verf)De oudste kleuters kleurden de cijfers 112, het noodnummer dat we moeten bellen voor de brandweer. Daar deden we ook een oefening rond.De oudste kleuters maakten ook een tel-opdracht. Daarvoor moesten ze de bolletjes tellen en het juiste aantal brandspullen kleuren. 
We kleurden verschillende kleurplaten van de brandweer

De jongsten werkten ook verder aan hun brandweerwagen. Natuurlijk iets eenvoudiger dan bij de oudsten. Ze leerden zelf een ladder maken door houten stokjes juist te leggen.
Ze leerden het noodnummer 112 en mochten dan vrij stempelen met de cijfers 1 en 2. 
Verder in de week schilderden ze een brandslang met hun vinger. Dit was een goede oefening voor de fijne motoriek en het bewegen in bepaalde patronen. 
Als laatste mochten ze ook een brandweerauto en brandweerman in kleuren. 
We keken een filmpje waarbij er met een blushelikopter te werk gegaan wordt.Op het brandweerbezoek hebben we veel geleerd, zo weten we wat een brandweerman allemaal mee heeft, we bekeken de tang, bijl, verschillende slangen, zuurstofflessen, …Alle kleuters (die het durfden) mochten ook eens echt blussen en mochten in de brandweerwagen. We hoorden de sirene… Het was een leerzaam bezoek. Een dikke dankjewel aan de brandweerman (papa van Lyna en Léon)In de kring hebben we met een kaarsje en papier eventjes ‘brand gesticht’. Om te tonen hoe snel het kan gaan. Uiteraard hebben we dit dan ook geblust met water. Ook mochten de kinderen luisteren naar enkele verhalen over de brandweer. We deden ook een expressie opdracht waarbij een verhaal werd voorgelezen. Het verhaal mocht dan uitgebeeld worden. 






















Geen opmerkingen:

Een reactie posten