zaterdag 7 oktober 2023

We leerden over het circus :)



Na de schoolreis naar de Cirque kwamen we in klas nog veel meer te weten over het circus. Wie kun je er allemaal tegenkomen, welke dieren zijn er, met welke materialen wordt er gewerkt in het circus, wat kun je er eten, ... 

In de kringhoek werden allerlei materialen waargenomen en besproken die in het circus voorkomen zoals een toverhoed, balletjes om te jongleren, een maillot voor de koorddanser(es), een pruik van een clown, ...

Er werden enkele verhalen voorgelezen van Tito de clown. Zo was Tito zijn rode neus verloren tijdens een circusvoorstelling en daar was hij erg verdrietig over. Tijdens een godsdienstlesje leerden we dan over onze eigen gevoelens aan de hand van emotiestokjes. Wanneer waren we zelf verdrietig, boos, blij, bang, ...?

Juf Ellen kwam ook een dag naar onze klas. Ze leerden veel bij aan de hand van leuke oefeningen op de iPad. Zo waren er veel wiskundespelletjes. 

Met de voeldoos leerden we nog meer materialen van het circus kennen. 

Verder werden er hoge torens nagebouwd. 

We gingen naar buiten om wat drama-oefeningen uit te beelden op de maat van de djembé. Zo veranderden we in olifanten, koorddanseressen, clowns, ... Hierna deden we dan nog enkele yogaoefeningen waarbij we rustig werden en op een juiste manier moesten ademhalen.

We leerden alle dieren kennen die in het circus voorkomen. Ook deden we dan enkele wiskunde spelletjes zoals alle dieren van klein naar groot leggen, tellen, ... We leerden ook begrippen zoals evenveel, voorlaatste, ...

We speelden verschillende spelletjes om de fijne motoriek te verbeteren met maïs. Ze leerden dat er van maïs popcorn gemaakt kan worden.

De jongsten leerden ook de kleuren kennen aan de hand van olifantenplaten waarop ze de juiste kleuren moesten leggen.

Er werd veel geknutseld. Iedereen werd een gekke clown door het versieren van hoedjes. We oefenden ook nog enkele keren de dansjes voor de grootouders. Dit begint steeds beter te lukken. Alle kinderen doen goed hun best. Wat zullen de grootouders verschieten.

We vierden ook de verjaardag van Cato en Junaid. Samen met de stagiaire bakten we ook pannenkoeken en sneden we fruit in stukjes. 

Geniet van alle leuke foto's hieronder!

Volgende week doen we natuurlijk nog wat verder met het thema circus want het grootouderfeest komt steeds dichterbij :)
























































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten