donderdag 23 maart 2023

Wat deden we in het thema 'de ruimte'

 Met de hele school werkten we de voorbije periode rond de ruimte. Dit uiteraard nav de musical dit weekend.

Uiteraard hebben we verschillende keren geoefend voor de musical. We beluisterden de dansjes en zochten samen naar bewegingen. Eenmaal het in elkaar zat hebben we verschillende keren gedanst, eens met de CD, eens met het koor... We kijken alvast uit naar zondag om onze kunsten te tonen.

In de klas hebben we adhv boeken en filmpjes veel over de ruimte geleerd. Zo kennen we de namen van de planeten, weten we wat een astronaut is, wat je moet doen als je naar de maan wil,... Ook meteorieten, satellieten, raketten,...zijn ons bekend.

Zelf maakten we een raket. Eerst moesten we schilderen. De oudste kleuters tekenden erna spiralen op stickers, de jongste kleuters kleefden verschillende vormen als versiering.

De oudste kleuters maakten een stukje van het heelal door planeten te stempelen met ballonnen. Nadien stempelden ze sterren met een wattenstaafje. De jongste kleuters schilderden met waterverf de aarde.

De oudste kleuters kregen ook een knipoefening. Verschillende vormen van een raket moesten ze uitknippen, nadien weer samenstellen en opleven. De jongste kleuters maakten een raket door te kleuren en dan fleurige slierten aan te maken.

We leerden een liedje over de ruimte.

De jongste kleuters zochten schaduwen.

We hebben ruimtevoorwerpen geteld

Aan de lichttafel hebben we raketten nagebouwd, en ook in de bouwhoek bouwden we raketten.

Zowel de jongste als de oudsten oefenden hun fijne motoriek. De jongsten door de bogen van een raket na te bootsen, de oudsten verschillende schrijfpatronen en moesten ook de tweede helft van een raket tekenen.

Iedereen mocht een raket inkleuren. De jongsten met vingerverf, de oudsten volgens een patroon.

We luisterden naar verhalen over de ruimte: plop in de ruimte en de eerste nijlpaard op de maan.

De oudsten mochten nog sterren kleuren volgens een patroon en gelijke sterren zoeken.

We deden ook kleuteryoga, waarbij we allerlei ruimte-oefeningen moesten uitvoeren.

Op de internationale pyjamadag kwamen we in onze pyama en bouwden we kampen met dekens.

Renée werd grote zus en trakteerde met cakejes. 3 jarigen met het nodige feestgedruis zijn ook gevierd. Hoera voor Febe, Emiel en Arthur en dankjewel voor de lekkere traktaat en fijn klasgeschenk.

































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten