donderdag 16 februari 2023

Wat deden we in het thema muziekinstrumenten/carnaval

 We zijn gestart met het waarnemen van verschillende instrumenten. We keken filmpjes en prenten van instrumenten, we bekeken ook enkele echte instrumenten.

We namen een piano waar, we leerden over hoog en laag, over zwarte en witte toetsen, we luisterden naar verschillende soorten blokfluiten die juf meehad, en ook opa Jaak met zijn gitaar kwam ons één en ander bijleren.

Met zelfgemaakte instrumenten deden we ook allerlei spelletjes. We leerden over het ritme, hielden rekening met de dirigent,...

We maakten zelf een instrumentje. De jongsten mochten bolletjes stempelen, de oudsten schilderen bollen die telkens groter werden, een moeilijke oefening voor de fijne motoriek.

Alle kleuters schilderden een clown met hun eigen foto. De jongsten moesten haren kleven en een hoed en strik schilderen. De oudsten schilderden de volledige clown.

We speelden verschillende gezelschapspelletjes. Waar tellen voor de oudsten, en kleurenkennis voor de jongsten werd geoefend.

Op valentijn tekenden we hartjes. Dit ook in een vorm van schrijfdans.

De oudsten maakten een puzzel waarbij ze twee instrumenten moesten samenkleven.

We leerden over een xylofoon en maakten er zelf eentje op papier door stroken te knippen en kleven. Termen als kort, korter, kortst. Langer, langer langst maar ook smal en breed werden geoefend.

We luisterden naar enkele verhalen rond carnaval. 

Alle kleuters maakten puzzels, en werden uitgedaagd eentje te maken met heel veel stukken.

De oudsten bouwden volgens een stappenplan met lego enkele voertuigen.

Op carnaval bakten we zelf cupcakes. We keken hoe iedereen verkleed was. Dan hielden we een heuse modeshow op de catwalk, waar de verschillende thema's van de personages aan bod kwamen. Op gepaste muziek moesten de kleuters zich zo goed mogelijk als hun personage gedragen. Nadien dansten we erop los en genoten we van de serpentines. Tot slot aten we ons zelfgemaakt cupcake op.

We kleurden kleurplaten van instrumenten.

Na de vakantie werken we rond het thema 'ruimte/raketten' nav de musical.

Juf Naïda blijft nog even afwezig maar juf Meredith komt haar vervangen. Juf Meredith blijft nu bij ons, tot juf Naïda terug komt.

Fijne vakantie!!
























































Geen opmerkingen:

Een reactie posten