1 sept

1 sept

vrijdag 5 februari 2021

Wat deden we in het thema 'de kapper'?

 We zijn gestart met een toneel over de kapper. Zo maakten de kleuters kennis met de verschillende materialen en wisten ze ook direct waarvoor alles diende. De juiste woordenschat werd aangebracht. Nadien mochten de kleuters samen met juf een grote kappershoek inrichten in de klas, waar ze nadien in mochten spelen. Heel leuk spel kwam hier aan bod. 

We maakten kennis met de kunstenaar Andy Warhol. Op de computer bekeken we zijn kunstwerken. Nadien maakten we zelf een gelijkaardig kunstwerk. Kleuters moesten 4 vakken schilderen in verschillende kleuren (afhankelijk van hun ontwikkeling op aparte blaadjes of op één groot blad). Nadien kregen ze 4 keer hun eigen gezicht zonder haar, en mochten ze daarvoor verschillende kapsels ontwikkelen. Ook in het aanbod van materiaal zat variatie.

We zongen het liedje van de kapper 'knip knip doet de schaar'. Hier rechts van de post vind je de link en tekst.

In de knipbak konden de kleuters experimenten met heel veel haar (stukjes wol) om te knippen.

Later op de week speelden we terug toneel, maar deze keer was het een kapperswinkel, waar pruiken en toebehoren verkocht werden. Kleuters mochten om beurt 'meespelen' in het toneel om hun zo het winkelspel te leren ontdekken. Ook nadien kreeg de winkel een plaatsje in de klas en konden ze verder spelen.

Iedereen mocht een hoofd boetseren en met allerlei materiaal maakten ze een gek kapsel.

De oudste kleuters kregen enkele oefeningen fijne motoriek. Zo mochten ze stekkerhaar van een mannetje knippen en krullen tekenen op een hoofd.

We luisterden naar het sprookje van Rapunzel

We keken naar verschillende informatieve filmpjes over kappers en verschillende soorten haar.

In de barbie-poppen leerden we vlechtjes maken

In een vergiet mochten kleuters allerlei materialen steken. Een goede oefening voor fijne motoriek en nadien hadden ze een gek kapsel op hun hoofd.

Volgende week werken we een weekje rond carnaval. De kleuters mogen op donderdag verkleed komen naar school. Graag attributen thuis laten.

Fijn weekend

De juffen
Geen opmerkingen:

Een reactie posten