vrijdag 1 maart 2024

Nog wat thema China!


Bij de klassikale activiteiten maakten we kennis met verschillende Chinese sporten zoals chinees voetbal, judo en karate. We probeerden dit dan ook eens met de hele klas. We herhaalden het chinees tellen nog enkele keren. We deden een expressie oefening waarbij we draken werden die vuur spuwden. Donderdag was ons Chinees feestje! We maakten noedels en rijst met groenten en vlees in de ochtend. In de middag werd iedereen geschminkt. Dan deden we ons chinees hoedje aan en aten we met zen allen van de noedels en rijst. We waren echte Chinezen! Gelukkig hadden we genoeg lepels en moesten we niet zoals de echte Chinezen met stokjes eten :) 

De jongsten leerden dat er veel mooie bloemen groeien in China. Ook leerden ze wat een vaas is. Ze kleurden dan zelf een vaas in en met crêpepapier maakten ze bloemetjes voor in de vaas. Ze mochten ook wat vrij knippen want dat vinden de meesten heel leuk!

De oudsten knutselden nog wat verder aan hun draken. Dit was een goede knipoefening! Ook hebben ze op een blaadje de grote draken van de kleine onderscheiden en in het juiste kleur gekleurd. Ook leerden ze programmeren met de bee-bot. Ze maakten daarna een panda met verf. 


















































































 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten