1 sept

1 sept

vrijdag 1 oktober 2021

Wat deden we in het thema 'Elmer'

 De voorbije weken werkten we in de klas rond het boekje Elmer. Elmer is een olifant die er anders uitziet door zijn kleurrijke vierkantjes. Het boek gaat over anders zijn, en dat iedereen erbij hoort, hoe je er ook uitziet.

We luisterden verschillende keren naar het verhaal, telkens op andere manier. 

We deden heel veel spelletjes rond de kleuren.

Alle kleuters maakten een eigen Elmer. De oudsten moesten kleine vierkantjes kleven op zelfklevende folie, de jongsten kleefden playmais op een papieren Elmer. Voor beiden een uitdaging op fijne motoriek.

We speelden een gezelschapspelletje waarbij de kleuters gekleurde bolletjes op Elmer moesten leggen, afhankelijk van wat ze gooiden met de dobbelsteen.

Alle kleuters maakten een eigen olifanten-kroon. Zo zagen we er allemaal anders en super mooi uit. De jongsten mochten willekeurig stempelen, de oudsten stempelden volgens patroon. 

We zongen het liedje 'ze kunnen zeggen wat ze willen maar de olifant'

We keken naar verschillende filmpjes van olifanten, daarover hebben we van alles geleerd.

We lieten de bee-bot naar de verschillende kleurtjes rijden.

In de lessen godsdienst merkten we de verschillen bij elkaar op, en leerden we samenwerken en respect hebben voor elkaar.

We kleurden kleurplaten van Elmer. We deden ook tel-oefeningen met kleine Elmertjes

Op de speelplaats kleurden we een hele grote Elmer. Elke tegel moest een ander kleurtje krijgen. En twee dezelfde kleuren naast elkaar mocht niet.

In deze periode genoten we ook van de schoolreis en van de verjaardag van Fien en Céleste. We leerden hoe het komt dat tweelingen op dezelfde dag jarig zijn :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten