1 sept

1 sept

vrijdag 11 juni 2021

Wat deden we in het thema 'strepen en bollen'/vaderdag?

 De voorbije 2 weken hebben we rond vaderdag gewerkt met het accent op strepen en bollen. We zijn gestart met een grote doos waar allerlei spullen in zaten met strepen en/of bollen. Onmiddellijk werd er gesorteerd, maar ook vergeleken. Elke dag keken we ook naar de kinderen, wie heeft iets aan met strepen of bollen, staan de strepen in dezelfde richting, zijn ze dik of dun. Zijn het bollen of stippen,... We telden ze, we hebben ze gerangschikt,...

Voor vaderdag maakten alle kleuters een cadeautje met (hoe kan het ook anders) strepen en bollen. Details zitten in het pakje en verklappen we niet. De afwerking was afhankelijk van hun ontwikkeling anders.

Alle kleuters maakten ook een kaartje, ook daar zat gradatie in naar hun ontwikkeling op vlak van fijne motoriek.

We leerden het versje voor de papa's

We kleurden een prent met een kleurenlegende. Op papier stond een zebra getekend zonder strepen, de oudste kleuters tekenden de strepen.

De kleuters maakten een schilderij met strepen en bollen, de jongsten mochten willekeurig strepen schilderen, de oudste kleuters zorgden voor een patroon. 

Ook met papier werd een kunstwerk gemaakt door allerlei bollen en strepen op te kleven. Tijdens de oefening werden alle verschillen benoemd en gesorteerd.

Met het mooie lente-weer hebben we veel in de tuin gespeeld. De kleuters mochten in de zandbak lijnen tekenen en bollen proberen te maken.

Bij juf Natasha en juf Geertrui hebben de kleuters smartgames geoefend.

Kleuters hebben kleurprenten van papa gekleurd. Sommige kleuters hebben ook een baard van papa gestempeld.

We vertelden elkaar wat we graag doen met onze papa, en maakten het nadien even stil.

Met plasticine hebben we strepen en bollen gemaakt. De begrippen recht, krom, lang, langer, kort korter, dik, dun,...kwamen hierbij aan bod.

We wensen jullie een hele fijne vaderdag

Maandag starten we met ons laatste thema 'de zee'. Boekjes, schelpen,...mogen de kleuters zeker meebrengen.

Groetjes

De juffenGeen opmerkingen:

Een reactie posten