1 sept

1 sept

woensdag 18 december 2019

Wat deden we in het thema kerstmis?


We zijn gestart met het vertellen van het kerstverhaal. We hebben dit verteld met prenten, en de kleuters keken ook naar het digitaal verhaal.
Nadien hebben wij het kerstspel gespeeld in de zaal, met een stal en een timmertafel en... Achteraf konden de kleuters het verhaal dan dramatiseren. Zo passeerde Jozef en Maria, de koppige ezel George dagelijks door de klas, zochten ze een plaatsje om te slapen en vloog er een engel om de hoek. Het was een leuk spel.

Samen versierden we de kerstboom in de klas.
We knutselden een nieuwjaarsbrief. De jongste kleuters maakten een kerstboom, de oudsten maakten een engel. Elk leerden we ook een verschillend versje voor onze nieuwjaarsbrief.
Met zoutdeeg hebben we de figuren uit de kerststal geboetseerd. Na het bakken mochten ze de figuurtjes verder afwerken met wasco en stift. We schilderden een doosje  om de figuurtjes in te steken en mochten veeeel glitters strooien.
We kleurden een mandala-kerstbal, kleurden verschillende kerstbomen en kleurden de figuren uit de kerststal. Zo oefenden we de pengreep nog wat extra in bij de oudste kleuters.

We luisterden naar het verhaal 'Rikki wil een kerstboom' en deden er spelletjes mee op de computer.
Ook van de verhalen 'de kleine kerstboom' en 'echt iets voor Kerstmis' genoten we, twee nieuwe boekjes die we kregen van de jarige Finn.
We vierden de verjaardag van Finn en vrijdag nog van Juliette. Proficiat!

Met plasticine versierden we geplastificieerde kerstbomen.
We zongen kerstliedjes.
Met klei hebben we een klein lichtje geboetseerd voor de warmste week. De kinderen van team 4 verkopen dit voor een goed doel.
Morgen dan eindelijk ons langverwachte kerstfeest. We zullen in de voormiddag ons feest voorbereiden (bakken wafeltjes, zorgen voor versiering...) en in de namiddag dan de kerstboompluk met de cadeautjes. Spannend!
Foto's van het feest volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten