1 sept

1 sept

woensdag 11 september 2019

Feest voor Rikki en Jules

Een hele week verlangden we naar het feest van Rikki en Jules. Alle voorbereidingen werden getroffen, en vandaag genoten we van hét feest!
Beste ouders,
Ons eerste thema : jarig zijn is al achter de rug! Wat gaat de tijd snel als het leuk is. Hierbij volgt een overzichtje van wat we allemaal rond dit thema geleerd hebben. Deze ene keer geven we u nog een brief mee maar de volgende verslagjes zullen op de blog staan. Hieronder nog wat info rond blog.
Onze eerste jarige van de klas was Lotte. Zo konden we ons thema introduceren met onze verjaardagskoffer en via een poppenspel Jules en Rikki( de klaspoppen)voorstellen.

We hebben onze creatieve handjes al aan het werk gezet.
Zo maakten we een verjaardagskalender zodat we in de klas kunnen aftellen en vooruit blikken wie al jarig is geweest. Daarvoor knutselden we elk volgens onze eigen mogelijkheid een feesthoedje. Bij de jongste kindjes ging het vooral om de kleefactiviteit op zich ( het inoefenen van vaardigheden en fijne motoriek) bij de oudsten kwam daar nog een denkoefening bij ( een patroon kunnen vormen en aanhouden). Kleuren werden zo spontaan ingeoefend en verwoord.
We boetseerden taartjes en telden per leeftijd ons eigen aantal kaarsjes. (denkontwikkeling) We experimenteerden naar vormgeving met klei. We schilderden taarten en versierden ze met feestkrullen. Zo oefenden we schrijfmotoriek.We schilderden onszelf en jongere kindjes stempelden. We vertelden het verhaal rikki is jarig en rat is jarig met een zoekspelletje eraan gekoppeld. (taal)
We bekeken een digitaal verhaal van Dobus is jarig en in onze godsdienstlesjes gingen we samen op tocht. ( we zochten spullen in onze rugzak die we meenemen als symbolen in onze dagdagelijkse klaspraktijk. We hadden gesprekjes over de concrete voorwerpen, gingen ook zoeken in het schoolgebouw om de kinderen wegwijs te maken, leerden het verhaal van jezus vrienden.) we besloten om onze sterretjesbox te versieren waar we onze schatten in bewaren. Elk lesje komt de box aan bod om een nieuw onderwerp te introduceren. Zo hebben we ook een dagboekje gemaakt om elke keer onze speciale klasmomentjes vast te leggen. Zo kunnen we terugblikken en vertellen wat we leuk vonden en hoe we dat beleefden. Uiteraard kijken we ook terug via onze foto's op de blog.We vieren ook de verjaardag met een feestje voor Rikki en Jules met een zelfgemaakt aperitiefje en een klasgeschenkje.

Ons volgende thema is gelinkt aan onze schoolreis op 24 september (bezoek Sealife en diep in de zee) waarover later meer.We zullen leren over de vissen en schildpadden en andere zeedieren. Onze kleuters zullen samen met ons brainstormen bij het begin van het thema. Mogen wij u vragen om een plastic waterfles mee te geven om te knutselen, wie knuffels geeft die passen in ons thema of plastic zeediertjes mag die meebrengen.
Let wel: naamtekenen aub. Groetjes de juffen
N.B. Hierbij een stukje van onze blog, als je bij de pijl je eigen email-adres invult, krijg je een mail in je mailbox die je moet bevestigen. Eenmaal je dat gedaan hebt krijg je een melding in je mailbox als wij iets op de blog hebben geplaatst. Velen van jullie hebben dit al toegepast! Geheel vrijblijvend maar het lijkt ons handig...
page1image29613584

Geen opmerkingen:

Een reactie posten